16 юни, Театър Азарян   В края на сезон 2018/2019 Театър Азарян

...
16 юни, Театър Азарян
 
В края на сезон 2018/2019 Театър Азарян
Коментари Харесай

Иван Добчев се връща към "Чайка"

16 юни,
Театър " Азарян "


 

В края на сезон 2018/2019 Театър " Азарян " в НДК ще посрещне софийската премиера на спектакъла " Чайка ". На 16 юни от 19:00 ч. там ще бъде показан новият театрален прочит на класиката от А.П. Чехов. В представлението си партнират две от най-популярните лица на българското кино и спектакъл - Асен Блатечки и Койна Русева. 

Почти три десетилетия след първата си работа с текста на " Чайка " режисьорът Иван Добчев се връща към пиесата, която по неговите думи " може да се възприема и като символно изображение на думата " спектакъл ". Сюжетът се развива в четири дейности и режисьорът се придържа към мнението на Чехов, че това е комедия.

В ролята на Аркадина ще забележим Койна Русева, а Добчев изненадва с решението си Блатечки да изиграе лекаря Дорн. Ролята на Нина Заречная е поверена на Галя Костадинова (номинация " Икар " за дебют във " Всичкоядецът " ).

В " Чайка " всеки обича някой, само че този някой обича различен. Според Иван Добчев " чайката " влиза в заглавието на комедията, само че се появява прекомерно неуместно в сюжета, а точно като резултат на някаква нелепост. Коя е чайката? Какво символизира? Мрачно предсказване или дребните невидими смърти, които вървят с нас през живота? Това са единствено част от въпросите, които ще предизвикат фена. Във версията на Добчев се появява и аналог на Хамлет в лицето на Треплев, само че поднесен с доста подигравка - една насмешливост, присъща за светогледа на Чехов въобще. Езерото, за което всички приказват в пиесата, най-сетне може да бъде забелязано и усетено като действителност от фена. 

Спектакълът е продукция на ДКТ " К. Величков " - Пазарджик, а второстепенните функции са поверени на Александър Тонев, Гроздан Даскалов, Георги Керменски, Йоанна Микова, Мартина Пенева, Тодор Кайков, Чавдар Бозаджиев и др. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР